Trend Winkelen
Image default
Kleding

Zakelijke kleding etiquette, hoe hoort het eigenlijk?

Zakelijke kleding etiquette kan lastig zijn. De algemene vuistregel is om je één niveau boven de bedrijfsstandaard te kleden, dus als iedereen in spijkerbroek en polo op het werk komt, moet jij in een pantalon en een overhemd met knopen verschijnen. Natuurlijk kan de dresscode variëren, afhankelijk van de gelegenheid of plaats waar je naartoe gaat. Bijvoorbeeld, als je naar een evenement als een zakelijke bijeenkomst of een cocktailparty gaat, zou je voor iets formelers als een pak of jurk willen gaan.

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele basisprincipes als het gaat om zakelijke kleding die altijd gevolgd moeten worden. Ten eerste moet kleding netjes zijn en goed zitten; niets te ruim of te strak! Het is belangrijk om te investeren in kwaliteit kledingstukken die passen bij de gelegenheid – vermijd alles wat te opzichtig of te onthullend is. Wat kleuren betreft, blijf bij neutralen als zwart, marine en grijs; die raken nooit uit de mode!

Vergeet niet dat het er bij de zakelijke kledingetiquette om gaat er professioneel en gepolijst uit te zien. Het is ook een goed idee om je bewust te zijn van de culturele normen op de werkplek. Als je bedrijf bijvoorbeeld een bepaalde dresscode of modecultuur heeft, kun je je het beste aan die normen houden om geen ongemakkelijke situatie te creëren of iemand te beledigen.

Uiteindelijk is gepaste kleding belangrijk om een goede indruk te maken op collega’s en klanten. Neem dus de tijd om uit te zoeken welke look voor jou het beste werkt en onthoud dat de sleutel is om er altijd representatief en professioneel uit te zien.

Stropdas of vlinderstrik met bretels?

Dat is de vraag. Als het aankomt op het grote debat van stropdas versus vlinderdas met bretels, hangt het echt af van je persoonlijke stijl en de gelegenheid. Het goede nieuws is dat beide looks ongelooflijk modieus kunnen zijn als ze goed worden uitgevoerd.

Als je op zoek bent naar iets formelers en klassiekers, dan is een stropdas met bretels de juiste keuze – zorg er wel voor dat je er een kiest in een kleur of patroon dat bij je overhemd of pak past. Zorg er ook voor dat je stropdas niet te lang is, want dat doet afbreuk aan de totale look. Met een combinatie van stropdas en jarretel kun je elke outfit gemakkelijk aankleden voor speciale gelegenheden als een bruiloft of een sollicitatie.

Aan de andere kant, als je op zoek bent naar iets moderners en stijlvollers, is een vlinderdas met bretels de manier om te gaan. Deze look creëert een opvallend silhouet dat geweldig kan zijn voor minder formele gelegenheden zoals feestjes of sociale bijeenkomsten. Zorg er wel voor dat je strik goed past – hij mag niet te klein of te breed zijn. Als je moeite hebt met de juiste pasvorm, wees dan niet bang om iemand anders om hulp te vragen!

Uiteindelijk is er geen verkeerd antwoord als het gaat om stropdassen versus vlinderdassen met bretels – kies dus wat jou het meest zelfverzekerd doet voelen! Veel succes!