Trend Winkelen
Image default
Huis en tuin

Houten kerstboom met verlichting, een geweldige traditie

De kerstboom in huis tijdens Kerstmis en Nieuwjaar is een geweldige traditie die meerdere generaties overstijgt. De houten boom, versierd met kleurig speelgoed en glinsterende slingers, wekt bewondering en vreugde in de harten van kinderen en volwassenen. Kies voor deze bijzondere tijd van het jaar voor een sfeervolle houten kerstboom met verlichting in je woonkamer!

 

Kerstverlichting is onmisbaar

Voor de eindejaarsfeesten is iedereen druk bezig met het versieren van de boom en het voorbereiden van de kerststal. Maak van je huis een kerstdorp voor een feestelijke sfeer. Creëer een unieke en magische buitendecoratie dankzij de stalactieten van lichten of de lichtgevende vormen. Kerstverlichting is onmisbaar voor het decoreren van niet alleen je kerstboom, maar ook je muren of plafonds. Denk bij ramen of deuren aan lichtgordijnen in verschillende maten. De lichtgordijnen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren: met een koel wit licht of met een rood en wit LED-systeem. Een origineel idee is om de bomen in de tuin te verlichten om een betoverende woudsfeer te creëren. De versiering van de kerstboom biedt vele mogelijkheden: kerstverlichting die oprolt, de LED-kaars om op de takken te klikken of de lichtgevende buis om op te hangen.

 

Houten kerstboom als een ​​modern alternatief

De houten kerstboom blijft ontzettend populair. Steeds vaker worden echter kunstdecoraties gebruikt. Dankzij de onuitputtelijke fantasie van decorateurs zijn ze beschikbaar in een grote verscheidenheid aan materialen. Daartoe behoren ontwerpen van draad, stof, veren, plastic, papier, glas en natuurlijk ook hout. Misschien heb je onlangs de plankenvloer veranderd, een houten tafel met wankele poten gedemonteerd of oude laden op zolder van het huis opgeborgen. Dit alles kan worden hergebruikt om een ​​originele kerstversiering te creëren. Je kunt gaan voor een boom die geschilderd is met uitwasbare verf. Je kunt ongeverfde planken gebruiken om een alternatieve boom te maken, leunend tegen een muur of eraan hangend, met een minimum aan versieringen. Met een duidelijke geometrie van de driehoekige vorm van de boom en een sprankelende guirlande kan een groep van verschillende eenvoudige kerstbomen originele huisdecoraties worden. Bij elk van deze bomen hoort natuurlijk de onvermijdelijke kerstverlichting om die speciale sfeer te creëren die zo uniek is voor deze tijd van het jaar.

 

Alternatieve kerstboom met sfeervolle verlichting

Bij kerstmis hoort een kerstboom. Het lijkt erop alsof de feesten officieel beginnen wanneer je je boom hebt opgezet en je begint te dromen van familiebijeenkomsten, eten en geschenken. Ieder versiert zijn boom naar eigen wens en elk jaar weer zijn er tal van nieuwe ideeën om uit te proberen. Muren zijn perfecte bondgenoten als het om decoratie gaat. Ook als je weinig ruimte hebt, zijn ze de perfecte oplossing om een ​​zeer leuke boom te maken. Om de boomvorm op de muur te schetsen, kun je twee stroken afplakband gebruiken. Teken met behulp van het plakband een perfecte driehoek op de muur en laat je fantasie de vrije loop. Met houten stokken, wat touwtjes, een paar ornamenten en kerstlichtjes kom je al een heel eind. Het is een heel leuk project om als gezin te doen. En omdat zo een boom weinig ruimte in beslag neemt, kun je het later bewaren voor volgend jaar. Wat vind je ervan om deze bijzondere houten boom buiten of aan een deur te monteren, voorzien van de nodige sfeervolle kerstverlichting?

 

Houten bomen zijn perfect met weinig geld te versieren

Houten bomen zijn al een paar jaar erg actueel. Ze zijn een perfecte manier om met weinig geld te versieren en de hele structuur van de kerstboom zelf te maken. Mooi is een zeer minimalistisch ontwerp waarvoor je alleen het zelfgemaakte bos en een lichtsnoer nodig hebt. Kies bijvoorbeeld voor een boom van Led-verlichting die lijkt alsof het een droge boom is waarvan de uiteinden verlicht zijn. Dit type boom is volledig gemaakt van snoeren LED-lampjes. Een kerstboom van droge takken kun je versieren met transparante, zwarte ballen en gouden glitters. Een voor een stapel je de droge takken op een centrale paal om een kerstboom van jouw gewenste hoogte te vormen. Misschien is een palletkerstboom vol glitters ook iets voor jou. Zet de ster aan de top van deze gouden glitterboom en voeg kleur toe met andere rode glitterballen om magie te geven een slinger van microlichtjes die de hele boom omringen. Of maak een kleine boom door verschillende takken met een vergelijkbare dikte aan elkaar te koppelen en je verkleint het formaat totdat je zijn vorm hebt bereikt. De uiteinden worden verbonden met twee touwen. Voeg kleine witte pompons en kleine zilveren sterren toe. Doe er kaarsen in groen in verschillende maten bij en dit is weer een kerstboom alternatief met takken waar witte lampjes en gouden versieringen zoals hartjes, dennenappels en ballen in schitteren!

 

Houten besneeuwde kerstboom met licht

Een lichtgevende boom is ideaal om je huis tijdens Kerstmis te versieren. Wat denk je van een houten kerstboom met besneeuwde afwerking en versierd met witte details, uitgerust met led-lampjes aangesloten op een batterij? Indien het voorzien is van een oplaadbaar systeem, hoeft het niet te worden aangesloten op een bron en beschikt hij altijd over voldoende energie om de hoogste intensiteit en de mooiste verlichting te bieden. Het gebruik van zo een kerstboom is prima geschikt voor binnen in huis. Het is de perfecte aanvulling om je woonkamer of slaapkamers te decoreren of om een ​​gezellige en rustieke toets te geven aan de ingang van je huis. Als je de kerstversiering van je woning wilt verfijnen, dan kun je met een veelvoud aan ornamenten en accessoires verschillende composities naar wens creëren. Kies uit een grote verscheidenheid aan stijlen en ontwerpen die het beste passen bij je kamers!

Wanneer begin jij met versieren en je interieur in een kerstsfeer te brengen? Voor deze Limburgers kan Kerstmis niet snel genoeg beginnen.