Trend Winkelen
Image default
Huis en tuin

Hoe leuk is een vlaggenmast kerstboom voor jouw huis?

Wanneer je in de kerstperiode over straat loopt, kun je vaak je geluk niet op. Ieder huis is namelijk voorzien van erg leuke verlichting. Deze zijn dan ook een perfecte toevoeging voor de donkere dagen van het jaar. Uiteraard wil je zelf ook graag een bijdrage leveren aan de buurt waar je woont. Hier zijn dan ook veel verschillende opties voor. De vlaggenmast kerstboom is hier een van. Niet alleen is het voor de buurt erg leuk, het is natuurlijk fantastisch om bij thuis te komen. In dit blog bericht willen we je hier dan ook graag meer over vertellen.

Wat is een vlaggenmast kerstboom?

Veel huizen hebben een vlaggenmast aan de woning zitten. Deze worden namelijk gebruikt bij speciale evenementen om een Nederlandse vlag in te hangen. De rest van het jaar wordt deze vaak niet gebruikt. Sonde als je het ons vraagt. Je kunt hem namelijk erg leuk gebruiken om bijvoorbeeld een vlaggenmast kerstboom in te hangen. Maar wat is dit nu precies? De vlaggenmast kerstboom is een verlichting die begint bij de vlaggenmast. De lichten zullen in een driehoek naar beneden vallen, waardoor het erg leuk op een kerstboom lijkt. Het leuke aan de vlaggenmast kerstbomen is dat ze erg groot zijn. Hierdoor valt het dan ook erg goed op in de straat. Om de kerstboom op te hangen is het niet moeilijk, doordat hij vanuit een stevig punt wordt opgehangen. Heb je geen vlaggenmast hangen? Er zijn ook verschillende kant en klare bomen te verkrijgen. Deze worden geleverd met een soort vlaggenmast.

De voordelen van vlaggenmast kerstbomen

Een van de grooste voordelen van vlaggenmast kerstbomen is dat ze tegen veel verschillende weersomstandigheden kunnen. Hij hangt dan ook stevig in de vlaggenmast en zal zelfs bij sneeuw het erg goed blijven doen. De verlichting is dan ook altijd voorzien van LED, waardoor de energiekosten enorm mee zullen vallen. Daarnaast is deze verlichting ook niet warm, waardoor hij erg veilig is. Je kunt vervolgens ook zelf kiezen welke grootte je wilt gebruiken voor je tuin en of hij met of zonder vlaggenmast geleverd moet worden. Wanneer je hier voor kiest kun je hem namelijk op iedere plek in je tuin kwijt. Tot slot heeft de vlaggenmast kerstboom een zeer lange levensduur. Je kunt hem dan ook kinderlijk eenvoudig jaren blijven gebruiken. Je hoeft hem enkel op een veilige plek op te bergen.

De keuze voor een vlaggenmast kerstboom

De keuze voor een geschikte vlaggenmast boom kan lastig zijn. Er zijn namelijk verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Het belangrijkste aspect van de vlaggenmast kerstboom is de verlichting. Er zijn namelijk modellen verkrijgbaar tussen de 300 en 5.000 lampjes. Wanneer je in een groot huis woont, kan het wenselijk zijn om een groter model te kiezen dan wanneer je in een kleiner huis woont. Daarnaast kun je hem ook erg leuk combineren met andere versieringen voor je huis. Tot slot wordt natuurlijk de hoogte van de vlaggenmast cruciaal voor je keuze. Wanneer je een relatief lage vlaggenmast hebt, kun je niet altijd de meeste lichtjes kwijt. Let hier dan ook goed op bij het bestellen. Gelukkig wordt er altijd een hoogte aangegeven.

Hoe zet je de verlichting op?

Ben je in het bezit van een vlaggenmast? Dan is de keuze voor een vlaggenmast kerstboom natuurlijk snel gemaakt. Je kunt hem dan ook gemakkelijk ophangen. Je begint met het koppelen van de haak aan de vlaggenmast. Hier is namelijk altijd een haak voor aan het vlaggentouw. Vervolgens hijs je de verlichting zo hoog als je het kan. In de meeste gevallen moet je er voor zorgen dat de onderste verlichting de grond net raakt. Vervolgens zet je het net vast in de grond met de bijgeleverde bevestiging pinnen. Nu is het enkel nog maar afwachten tot het donker, en je kunt de adapter aansluiten aan de elektriciteit. Wanneer je de stekker in het stopcontact hebt gestoken, is het verstandig om nogmaals te checken of alles goed vast zit. Het komt namelijk soms voor dat blijkt dat je alsnog een grondpin moet verplaatsen.

Wat kost een vlaggenmast kerstboom precies?

Er zijn enorm veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een precieze prijs voor een verlichting in de vorm van een kerstboom is dan ook niet zomaar te zeggen. Je kunt verschillende modellen krijgen tussen de prijs van 200 en 300 euro. Dit zijn grotere modellen die je dan ook ieder jaar gemakkelijk kunt hergebruiken. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je wilt combineren met andere verlichtingsattributen. Hierdoor kun je sneller kiezen voor een kleinere variant. Deze kun je dan ook gemakkelijk bestellen.

Maak je tuin compleet met de leukste verlichting

We hebben er al een klein beetje over verteld, maar het is erg leuk om je verlichting in de tuin te combineren. Een voorbeeld hiervan is om de vlaggenmast kerstboom te combineren met een verlichte kerstman of verlichte cadeautjes. Deze kun je namelijk erg leuk langs de vlaggenmast kerstboom kwijt. Het voordeel hiervan is, is dat je niet maar een enkel attribuut in je tuin hebt staan. Daarnaast kun je natuurlijk erg leuk zelf je tuin compleet maken met je eigen wensen en smaak. Heb je bijvoorbeeld een heg in de tuin staan? Dan kun je deze ook voorzien van verlichting in dezelfde kleur als de vlaggenmast kerstboom heeft. Dit geeft je gehele voortuin een zeer unieke en andere dimensie.

Wikikids: een simpele uitleg van het kerstverhaal.