Trend Winkelen
Image default
Kleding

Wees zuinig op je voeten en draag slippers op maat

Mensen die last hebben van pijnlijke en vermoeide voeten zoeken vaak naar een oplossing in de vorm van steunzolen om in hun schoenen te leggen om zo comfortabeler en zonder ongemakken te kunnen stappen en de dag door te komen. Een prima idee natuurlijk, maar wat dan op momenten dat je geen schoenen hoeft te dragen? Wat als je thuis rondloopt in je favoriete slippers of sandalen? Wat als je tijdens de warme zomermaanden geen gesloten schoenen wil dragen? Steunzolen passen hier niet in en zonder ben je al gauw terug bij af wat pijn en ongemakken betreft. Slippers op maat geven iedere voet een optimaal comfort en draaggemak.

Slippers aangepast aan iedere voet

Op het eerste zicht zien voeten er vrijwel allemaal hetzelfde uit, toch is iedere voet anders en heeft iedereen een eigen looppatroon. Dit maakt dat slippers die voor de ene makkelijk en goed aanvoelen voor de andere een ongemakkelijk gevoel geven bij het lopen. Vanuit die wetenschap ging Fits aan de slag met het ontwerpen van slippers op maat.

Om de perfect passende slippers, sandalen of huisschoenen te maken, gaan de voetspecialisten eerst een 3D scan van de voeten maken. Aan de hand van deze digitale scan kan dan vervolgens een voetbed gemaakt worden dat volledig en perfect hierop is gebaseerd. Het voetbed van de slippers op maat heeft dus exact dezelfde vorm als wanneer je in gewone schoenen je steunzool zou dragen. Eenmaal het voetbed perfect op maat ontworpen is door erkende voetspecialisten, worden de slippers met de hand gemaakt bij hiervoor opgeleide en ervaren specialisten. Enkel de beste en meest kwalitatieve leersoorten komen in aanmerking omdat dit de duurzaamheid en het comfort verhoogt.

Gepersonaliseerde slippers

Slippers op maat zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, uitvoeringen en kleuren, net zoals je deze gewoon in de schoenwinkel zou kopen, maar dan wel met dat verschil dat het voetbed aan jouw voeten werd aangepast. Fits doet er nog een schepje bovenop en laat klanten ook toe hun favoriete slippers te personaliseren. Het bovenwerk, het voetbed, de binnenvoering en de zool kunnen volledig naar eigen wens en smaak aangepast worden. Denk dus niet dat slippers op maat met een therapeutische werking bij voorbaat saai en eentonig zouden moeten zijn, net het tegendeel is waar.

Waarom slippers op maat zo belangrijk zijn

De houding van een voet is in grote mate bepalend voor de houding van het hele lichaam. Dit wil dan ook zeggen dat een verkeerde houding van de voeten niet alleen daar pijn zal opleveren na verloop van tijd, maar bijvoorbeeld ook ter hoogte van de knieën of in de onderrug. Slippers op maat bieden de nodige ondersteuning en corrigeren de houding van de voet waardoor je hele lichaamshouding verandert en verbetert met minder klachten tot gevolg. Het is dus verkeerd om te denken dat extra steun niet nodig is op momenten dat je geen gewone schoenen met steunzool draagt. Voeten verdienen op ieder moment van de dag de grootste aandacht, ze moeten veel afstanden afleggen en daarbij een heel lichaamsgewicht zien te dragen waardoor een extra ondersteuning geen overbodige luxe is.