Trend Winkelen
Image default
Algemene koopwaar

Alles over koffie capsules

Vandaag de dag wordt er steeds meer gebruik gemaakt van de koffiemachines die capsules gebruiken. Maar hoe werkt een koffie capsule eigenlijk? En waar kan ik deze capsules kopen of bestellen? In deze blog kom je alles te weten over koffie capsules.

De capsule

De koffie cups worden meestal uit plastic en aluminium gemaakt en bevatten gemalen koffiebonen. De capsule (of cup) is luchtdicht afgesloten om de koffie zo vers mogelijk te houden en om de koffie van zoveel mogelijk smaak te voorzien. Een koffie cup is ongeveer net zo groot als 2 duimen.

Zo werkt een capsule

De capsule wordt vaak boven in de koffiemachine gelegd waarna er een aantal kleine gaatjes in de capsule worden geperforeerd op de hermetische aluminium sluiting waardoor het heet water kan mengen met de gemalen koffiebonen.

Milieuvriendelijke capsules

Tegenwoordig zijn er biologisch afbreekbare cups te koop. De cups zij biologisch afbreekbaar gemaakt omdat koffiecups vaak aluminium bevat. Aluminium is pas bewerkbaar bij een temperatuur van 660 graden. Deze temperaturen worden meestal gecreëerd door aardgas en steenkool te verbranden. Aardgas- en steelkoolverbranding behoren tot een van de grootste CO2 uitstoters. Je kan je dus voorstellen dat dit heel slecht is voor het milieu. Daarnaast worden de cups vaak gewoon bij het afval gegooid ondanks cups sporen van metalen bevatten. Biologisch afbreekbare cups kunnen in de gftcontainer worden gegooid omdat ze gemaakt zijn van oplosbaar karton. Het materiaal lost al binnen 2 tot 3 weken op, dat is sneller als een banaan!

Koop hier je capsules

Vaak zijn er bij de aankoop van een koffiemachine een aantal cups geleverd zodat de klant direct zijn machine kan uittesten. Wanneer deze cups op zijn kun je talloze cups, van lungo cups tot espresso cups, online bestellen. Tot slot zijn er in de supermarkt koffiecups te verkrijgen.