Trend Winkelen
Image default
Advertenties

MEER DAN GEZELLIG: 10 MEUBELTRENDS VOOR DE BADKAMER

MEER DAN GEZELLIG: 10 MEUBELTRENDS VOOR DE BADKAMER

Styling begint bij het badkamermeubel – of we ons nu klaarmaken om uit te gaan of de look van de badkamer bepalen. In de meeste gevallen bepaalt het badkamermeubel de stijl van de omgeving, waartoe ook het sanitair en het ontwerp van de muren en vloeren behoren. Badkamermeubels bemiddelen, zetten de toon, maken een statement. En met het oog op de groeiende vraag naar een gezellige, huiselijke sfeer en een badkamerset die niet alleen trendy maar ook duurzaam is, wordt die rol nog belangrijker. Wij hebben de 10 belangrijkste badkamermeubel trends voor de badkamer geanalyseerd.

 • Meubeltrend 1: badkamermeubels zijn leefruimte

  De badkamer wordt niet alleen gezelliger, maar ook steeds meer een leefruimte. De moderne, gezellige badkamer wordt gedomineerd door diverse stijlen en materialen: meubels en tegels in hout of houteffecten, gefacetteerd en kleurrijk of zo eenvoudig als natuursteen, traditionele vormen en huiselijk textiel en behang, warme kleuren en verlichting – dit alles maakt de badkamer tot een feelgood ruimte ingericht met een moderne basisuitrusting die door toevoeging van kleine meubels, textiel en accessoires een on-trend make-over of een update kan krijgen.

 • Meubeltrend 2: badkamermeubels zijn kleurrijk

  Leven met kleur als drager van emotie en uitdrukking van individualiteit – ook in de badkamermeubel. Kleur is een toptrend bij het plannen van nieuwe badkamerset. Wit zorgt bij een juist gebruik nog steeds voor een zeer trendy, chique uitstraling en grijs en greige vormen de perfecte basis voor een natuurlijke sfeer. Tegenwoordig kiezen de moedigen echter voor meer trendgerichte kleurconcepten zoals mat zwart met een vrouwelijke twist, tweekleurige looks en accenten in gedurfde trendkleuren zoals donkergroen, oranje, mint of geel. 

 • Meubeltrend 3: badkamersets worden op maat gemaakt

  Meubels worden steeds individueler: de badkamerset als maatpak. Of het nu gaat om een ruime loft of een compact stadsappartement: de badkamer moet goed passen – niet alleen qua technische uitrusting, maar ook qua inrichting. Want als het gaat om de inrichting van een badkamerset die steeds vaker als individuele leefruimte wordt gebruikt, worden de verwachtingen steeds hoger – en dat geldt zowel voor de particuliere als de contractsector. Om recht te doen aan de complexiteit die daarmee gepaard gaat, ontwikkelen fabrikanten met een holistische benadering collecties met veel componenten die naar individuele wensen en behoeften gecombineerd kunnen worden.

 • Meubeltrend 4: badkamermeubels zijn meubels voor thuis

  Badkamermeubels die overal in huis goed staan. Inbouwkasten of een losstaand stuk – hoogwaardige meubels en meubelsystemen voor gezellige badkamerset worden steeds geschikter voor andere ruimtes in huis. On-trend badkamermeubel die eruit zien als dressoirs bevrijden de esthetiek van badkamermeubels van het idee van aan de muur gemonteerde en dus niet verplaatsbare eenheden. 

 • Meubeltrend 5: Badkamermeubels met een modulair systeem

  Badkamermeubel of een modulair systeem voor de woonkamer? Modulaire (badkamer)meubels veroveren de woning. Meubels moeten zich aanpassen aan de behoeften van hun gebruikers – en dat binnen één levenscyclus, want in de toekomst zullen mobiliteit en flexibiliteit een steeds grotere invloed hebben op ons leven. Wanneer fabrikanten complexe collecties willen creëren die een zo groot mogelijke individualiteit mogelijk maken, worden de grenzen tussen een meubelcollectie en een meubelsysteem steeds vager. Variabiliteit en uitbreidbaarheid zijn cruciaal.

 • Meubeltrend 6: badkamersets zijn slim

  Badkamermeubels creëren een (licht)stemming – met slimme (licht)programma’s. De mogelijkheden voor het gebruik van slimme technologie in de badkamer gaan veel verder dan energie- en watermanagement. Vooral de combinatie van LED-verlichting en smart controls opent een breed scala aan mogelijkheden met functionele voordelen en emotionele aantrekkingskracht. Wij ontwikkelen holistische productreeksen die elk aspect van het badkamerset bestrijken, bieden verlichte meubels en slimme spiegelverlichtingssystemen waarbij het badmeubel een bedieningscentrum wordt. 

 • Meubeltrend 7: badkamersets zijn stijlvol

  Decoratieve accenten worden een integraal onderdeel van het badkamerontwerp. Seizoensgebonden accessoires zijn de norm, en statement stukken, ornamenten en meubels met veel oppervlakken voor het uitstallen van decoratieve voorwerpen zijn een grote trend. Badkamermeubes en woonaccessoires zoals badmeubels, dressoirs en highboards, consoles en planken, open vakken en rekken zijn perfect om decoratieve flacons, schalen, sculpturen en pronkstukken in uit te stallen. 

 • Meubeltrend 8: kleine maar prachtige badkamerset

  Kleine badkamerset met veel comfort. Ondanks het feit dat badkamerset over het algemeen niet groot zijn wil niemand het comfort en gemak van moderne badkamerinrichtingen missen. Dat geldt vooral voor dure stedelijke locaties, waar het ernaar uitziet dat de gemiddelde badkamer in omvang zal afnemen. Maar terwijl de ruimte zelf kleiner wordt, groeien de verwachtingen van comfort en gemak. De groeiende renovatiemarkt heeft ook behoefte aan slimme, ruimtebesparende producten in alle prijssegmenten. 

 • Meubeltrend 9: duurzame badkamermeubel

  Verantwoord consumeren: kwaliteit als garantie voor een lang leven.
  Slow design is de huidige term voor op kwaliteit gebaseerde productontwikkeling en duurzame consumptie. Een lange levensduur van producten, goede repareerbaarheid en het idee van bewust consumeren zijn belangrijke aspecten van duurzaamheid. Kwaliteit speelt dan ook een steeds belangrijkere rol bij de planning van badkamerset, want door het vochtige, voortdurend veranderende binnenklimaat waaraan badkamermeubel worden blootgesteld, moeten zij aan hoge kwaliteitseisen voldoen. 

 • Meubeltrend 10: badkamermeubel is duurzaam

  Duurzaamheid wordt de nieuwe maatstaf voor de aantrekkelijkheid van een merk. Duurzaamheid is een thema geworden dat de hele maatschappij interesseert – niet alleen als gewetenskwestie, maar als uiting van een (politiek correcte) levensstijl. Als gevolg daarvan spelen deze aspecten ook bij aankoopbeslissingen voor badkamermeubel en badkamerset een steeds belangrijkere rol. Het is een complex vraagstuk: naast een gezond binnenmilieu en de kwestie van de materialen gaat het ook om aspecten als energie-efficiëntie, recycleerbaarheid en duurzaam ontwerp. 

badkamer meubel