Trend Winkelen
Image default
Kinderen

Koopgids voor loopfietsen

Koopgids voor loopfietsen

Je evenwicht bewaren is een van de belangrijkste vaardigheden die je moet hebben om te fietsen. Uiteindelijk is het een vaardigheid die je nodig hebt, of je nu op een racefiets, een mountainbike of zelfs een motorfiets wilt rijden. De loopfiets is een eenvoudige manier voor kinderen om op twee wielen te gaan rijden, waarbij de balans de belangrijkste vaardigheid is die ze leren. Omdat ze leren hun benen te gebruiken om de fiets vooruit te stuwen en zichzelf te stabiliseren, zijn deze fietsen ook geweldig om kinderen vanaf het begin te helpen bij het ontwikkelen van fijne motoriek en goede gewoonten. Daarom wordt in dit artikel besproken wat je moet weten voordat je een loopfiets koopt.

Denk aan de maat:

Bij het kopen van een loopfiets is de maat het belangrijkste om te overwegen. Als je je kind een fiets koopt die te groot of te klein is, kan dit een slecht gevoel geven en tot een slechte ervaring leiden. Als de fiets hen niet gelukkig maakt, zullen ze er niet op willen rijden. Loopfietsen zijn meestal 12″ of 14″ groot, wat verwijst naar de maat van de banden. Hoewel de bandenmaat een nuttige maat is, zegt het niets over de framemaat of zithoogte van de fiets. Houd rekening met de minimale en maximale zithoogte en de maat van de banden van de fiets. Daarnaast kun je je telefoon in de Mosz telefoontas bewaren terwijl je je kind op een loopfiets ziet rijden.

Zadelhoogte

De zithoogte kan aanzienlijk veranderen en is niet afhankelijk van hoe groot de fiets of banden zijn. De zithoogte op loopfietsen begint meestal bij 10″ en kan oplopen tot meer dan 40″ voor loopfietsen gemaakt voor volwassenen. Je kind over de fiets laten staan ​​is de beste manier om te kijken of hij past. Als dat niet werkt, meet dan hun binnenbeenlengte en geef de stoel 1,5 tot 2 inch extra ruimte. Als je kind bijvoorbeeld een binnenbeenlengte van 16 inch heeft, mag de zithoogte op de loopfiets niet hoger zijn dan 14 inch. Zorg ervoor dat je de binnenbeenlengte van je kind meet zonder schoenen aan. Neem bovendien een rugzak heren mee om alle dingen op te bergen die je kind nodig heeft terwijl het op een loopfiets rijdt

Vergeet de banden niet

Loopfietsbanden zijn er in twee hoofdtypen: schuim en pneumatisch. Luchtbanden zijn de meest voorkomende voor een loopfiets. Luchtbanden maken de rit soepel en geven je kind een goede grip. Ze zullen ook in verschillende loopvlakpatronen komen. Ofwel knobbelige banden, zoals die op een mountainbike, of een normaal loopvlakpatroon, zoals die op een racefiets. Het loopvlakpatroon kan een groot verschil maken, afhankelijk van waar je woont en op wat voor soort terrein je kind zal rijden. Kies het type loopvlak dat het beste bij je omgeving past om je kind de best mogelijke plek te geven om te rijden. Ondertussen worden schuimbanden vaak gebruikt omdat ze goedkoop, licht, duurzaam zijn en niet veel onderhoud vergen. Ze hebben niet dezelfde grip of demping als gewone banden, maar ze zijn goedkoop en kunnen geen gaatje krijgen.

De remmen

Loopfietsen kunnen een handrem hebben. Het hangt af van het fysieke vermogen, het zelfvertrouwen en de kracht van je kind. Inderdaad, de remmen van een loopfiets passen bij de hand van een kind en vereisen minimale kracht. Voordat je een loopfiets met handrem koopt, moet je ervoor zorgen dat deze een korte hendel heeft voor kleine handjes.