Trend Winkelen
Image default
Huis en tuin

Wil jij 2024 ook beginnen met een goede woonverzekering?

Het zal je niet ontgaan zijn; 2023 was een duur jaar. Iedereen heeft meer moeten betalen voor zijn energie, de boodschappen in de winkel werden duurder en ook de prijzen in de horeca werden verhoogd. Veel mensen houden daarom aan het eind van de maand minder geld over. Voor sommigen is dat een reden om te kijken waar zij geld kunnen besparen. Wist jij dat je door een goede verzekering te nemen, geld kunt besparen? Een verzekering voorkomt namelijk dat jij plotseling grote uitgaven moet doen wanneer je schade opgelopen hebt. Dit kan je heel veel geld kosten en in het ergste geval leidt het tot grote schulden. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent, dit leidt misschien tot een kleine verhoging van je vaste lasten, maar de baten die je van je verzekering zult hebben overtreffen deze kosten ruimschoots. 

Je woning op de juiste manier verzekeren 

Wanneer we het hebben over een woonverzekering, dan hebben we het eigenlijk over twee verzekeringen. Ga je bijvoorbeeld je woning verzekeren Univ├ę, dan zul je zien dat je kunt kiezen uit de opstalverzekering en de inboedelverzekering. Of je beide nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. De opstalverzekering is namelijk alleen interessant voor mensen die een eigen huis hebben gekocht. De inboedelverzekering kun je altijd nemen, sterker nog; deze zou je altijd moeten nemen, omdat het je voor heel veel problemen kan behoeden. Wat veel mensen niet weten, is dat een goede woonverzekering veel meer dekt dan de meeste mensen in de gaten hebben. 

De inboedelverzekering 

Als er een verzekering is die iedereen zou moeten nemen, dan is het wel de inboedelverzekering. Met een inboedelverzekering wordt namelijk de schade uitgekeerd die je aan je spullen hebt opgelopen. De oorzaak van deze schade kan heel erg verschillen, maar de gevolgen zijn zonder verzekering vrijwel altijd hetzelfde: je moet fors betalen om je spullen weer in oude staat terug te krijgen. Een inboedelverzekering kun je gebruiken om deze schadeposten te dekken. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, is de kans groot dat je je inboedelverzekering altijd wel een keer moet gebruiken. Misschien slaat de vlam een keer in de pan, gooi je een fles wijn over je tapijt of laat je je laptop op je plavuizen vallen. Met een inboedelverzekering voorkom je dat dit probleem groter wordt, omdat je het snel weer kunt oplossen. 

De opstalverzekering 

We gaven het al aan, de opstalverzekering is alleen voor mensen die een eigen huis gekocht hebben. Deze polis dekt alle schade aan de woning zelf. Ook kun je een beroep doen op deze polis wanneer je schade hebt opgelopen aan je zonnepanelen of andere objecten die aan je huis vastzitten. Mocht de schade aan je woning dusdanig groot zijn dat je er even niet meer kunt wonen, dan kun je je woonverzekering ook gebruiken om je vervangende woonruimte te betalen. Surf daarom gelijk even naar de site van je verzekeraar om je nieuwe polis af te sluiten.