Trend Winkelen
Image default
Huis en tuin

Een speeltoestel met schommel: heerlijk schommelend genieten in je tuin

Als je besluit een speeltoestel met een schommel in de tuin te plaatsen dan moet dat wel op een veilige manier gebeuren. Kinderen moet veilig kunnen spelen en dat zonder het plezier te verpesten. Door een veilige speelomgeving te creëren en door een paar regels te leren geef je jezelf als ouder een goede gemoedsrust. Een aantal tips om veilig een schommel in je tuin te plaatsen.

Plaats het speeltoestel met schommel op een zachte ondergrond

Het zal je niet verbazen, maar de meeste kinderen zijn avontuurlijk ingesteld. De meeste ongelukken bij schommels gebeuren door vallen. Plaats je de schommel op een zachte ondergrond dan hoeft de val niet tot tranen te leiden. Zet een speeltoestel met schommel niet zomaar op een betonnen ondergrond. Doe je dit wel dan kunnen er nare ongelukken gebeuren en ben je verder van huis. De schommel op gras plaatsen is niet aan te raden, want ook dit is een harde ondergrond. Kies voor betere en veiligere alternatieven zoals rubberen tegels.

Stel goede veiligheidsregels op

Heb je eenmaal een nieuw speeltoestel met een schommel in je tuin staan leer van tevoren eerst je kinderen wat veiligheidsregels bij. Leg je kinderen bijvoorbeeld uit dat ze niet op de schommel mogen staan en laat ze ook beseffen dat een voorwaartse sliding op een pijnlijke manier kan aflopen. Maak je kinderen ook duidelijk dat ze tijdens het schommelen niet zomaar vriendjes en vriendinnetjes mogen schoppen. Het lijken allemaal eenvoudige regels, maar laat je je kinderen het duidelijk maken.

Houd altijd goed toezicht op je kinderen

Natuurlijk moet je tijdens het spelen als ouder altijd goed toezicht houden op je kinderen. Dat geldt met name voor kinderen van jongere leeftijd. Want hoe jonger ze zijn, hoe actiever ze zijn. Vooral peuters en baby’s hebben je volle aandacht nodig en mag je niet uit het oog verliezen. 

Laat de schommel goed verankeren

Besluit je een speeltoestel met schommel in je tuin te plaatsen zorg dat het toestel goed verankerd staat. Je wilt voorkomen dat een groep kinderen de schommel met kracht omver gooit. Ook moet er een stevige verankering zijn wanneer er te hoog geschommeld wordt. Ga je zelf de schommel plaatsen let dan goed op de instructies en zorg voor een veilige verankering en bevestigingsmaterialen.