Trend Winkelen
Image default
Consumentenelektronica

Waar let je op bij een ijsblokjesmachine?

Waar let je op bij een ijsblokjesmachine?

De Beste IJsblokjesmachine is niet heel makkelijk, want het heeft ook met ruimte en keuzes te maken. Als je niet veel ruimte in huis hebt voor de machine dan kies je vaak voor een watergekoeld apparaat. Hiervoor moet je wel in de buurt zitten van een waterleiding. Een luchtgekoelde ijsblokjesmachine heeft vaak wel wat meer opslag en snelheid, maar deze moet ruimte om zich heen hebben voor het afvoeren van de lucht. Ook kijk je naar de mogelijkheden van het apparaat. De een heeft behoefte aan blokjes ijs, waar de ander juist weer schaafijs in zijn of haar drinken wil. 

Ook is het belangrijk om op te letten of het een inbouw model is. Dit moet dan bijvoorbeeld in de keuken ingebouwd worden en passen. De meeste mensen kiezen voor een losse ijsblokjesmachine zodat zij deze kunnen plaatsen waar ze dat willen. Soms is er gewoon geen ruimte meer over in de keuken en wil je hem in de schuur plaatsen. Het energieverbruik is bij een watergekoelde wel wat meer als bij de luchtgekoelde modellen. Ook dit is een belangrijk punt om in je achterhoofd te houden met de stijgende prijs van energie.

Hoe lang duurt het voordat je ijsblokjes hebt?

Bij 5top krijgen wij regelmatig de vraag hoe lang het duurt voordat de ijsblokjes ook daadwerkelijk klaar zijn. Dit is een beetje verschillend, maar meestal is dit in 15 minuten als het apparaat de hele dag aanstaat. Soms kan het zijn dat hij eerst op temperatuur moet komen als je de stekker er in de winter hebt uitgetrokken. Het is daarom verstandig om deze er ongeveer 1 uur vantevoren in te doen als je hem niet elke dag gebruikt. Hij maakt automatisch de ijsblokjes, afhankelijk van het model dat je gekocht hebt heb je ook nog een keuze in blokjes, pegels of schaafijs.