Trend Winkelen
Image default
Gezondheid

5 tips tegen droog haar

Je hebt last van droog haar als het er dof, pluizig en futloos uitziet en als je het in model probeert te kammen voelt het aan als stro. Dit kan meerdere oorzaken hebben, zo kan het veroorzaakt worden door een gebrek aan vitamine A, door temperatuurwisselingen, door een mindere conditie van de haarschubben of doordat je je haar te vaak wast. Het spreekt voor zich dat je liever een zachte glanzende bos haar wilt hebben. Om dat te bereiken geef ik een aantal tips die je helpen om van droog haar af te komen.

1 Zorg voor voldoende vitamine A

Vitamine A is een belangrijk component in het gezond houden van je huid en haar. Bij een gebrek hieraan is zeer mogelijk dat je last krijgt van een wat drogere huid en droog haar. Vitamine A zit onder andere in dierlijke producten, geeloranje groenten en fruit en koolsoorten. Daarbij is voldoende vitamine A ook goed voor je weerstand.

2 Gebruik een speciale shampoo voor droog haar (en eventueel haarmaskers)

Droog haar heeft extra voeding en vocht nodig, die kun je bieden door een goede shampoo voor droog haar te gebruiken. Het belangrijkste is om je haar extra hydratatie te bieden, maar deze shampoo zorgt er ook voor dat er een beschermend laagje om je haar komt zodat het vocht er niet zomaar uit kan. Je kunt ook een droge hoofdhuid shampoo  gebruiken, want als de hoofdhuid een goede talgproductie heeft krijg je ook minder snel last van droog haar. Droog haar kan gepaard gaan met een gevoelige hoofdhuid, daarom kun je ook een shampoo voor gevoelige hoofdhuid gebruiken. Natuurlijk kan het nooit kwaad om buiten het wassen van je haar ook af en toe een haarmasker te nemen die je haar extra voedt.

3 Was je haar niet te vaak

Als je je haar wast verwijder je eigenlijk de natuurlijke vetten van je hoofdhuid en dat is uiteraard een paar keer per week nodig omdat het anders vies wordt, maar te vaak wassen kan schadelijk zijn. Dan heb je namelijk of te weinig vetten en krijg je droog haar of de talgproductie neemt toe en je krijgt erg vet haar. Dat is dus in geen geval goed voor je haar, het advies is daarom om je haar maar 2 à 3 keer per week met shampoo te wassen.

4 Pas op met hitte

Warme stylingproducten als föhns en stijltangen en de hete zon kunnen je haar en hoofdhuid enorm uitdrogen. Tip is dus om met droog haar de felle zon zoveel mogelijk te proberen vermijden en stylingproducten zo min mogelijk te gebruiken. Dat is natuurlijk af en toe nodig maar doe het dan op een zo laag mogelijke temperatuur, zodat het je haar zo min mogelijk aantast.

5 Was je haar koud uit

Heet water zorgt er evengoed als warme temperaturen voor dat je hoofdhuid en haren vocht verliezen, dit betekent echter niet meteen dat je koud moet gaan douchen hoor. Het is wel verstandig om aan het einde van je douche je haar met koud of lauw water uit te spoelen. Daardoor sluiten de haarschubben zich en verliest je haar minder vocht.