Trend Winkelen
Image default
Advertenties

Een grotere fiets voor meer avontuur

Kinderfietsen van 22 inch zijn geschikt voor langere ritten. Dankzij de grotere wielen zijn kleine obstakels makkelijker te overwinnen en wordt fietsen een stuk comfortabeler. Een 22 inch kinderfiets is dus niet alleen voor naar school gaan of sporten. Misschien hebben ze gewoon nog een helpende hand nodig op de brug!

Denk je erover om een nieuwe 22 inch fiets te kopen? Weet je niet zeker wat je moet zoeken in een fiets? Hier volgen enkele tips.

Koop de fiets die bij je past

Er zijn drie soorten fietsen: mountainbikes, racefietsen en stadsfietsen. Mountainbikes zijn ontworpen voor off-road rijden op brandpaden en bospaden, maar je kunt er ook op verharde wegen mee rijden. Racefietsen zijn gebouwd voor snelheid en prestaties en zijn uitsluitend ontworpen voor gebruik op verharde wegen. Stadsfietsen zijn bedoeld voor recreatief rijden, woon-werkverkeer en fitness. Ze kunnen op onverharde wegen worden bereden, maar meestal vindt je ze in parken en buitenwijken. Voor recreatieve rijders zijn stadsfietsen comfortabel en efficiënt.

Een goede analogie van de drie soorten fietsen is ze te vergelijken met auto’s. Zie de mountainbike als een auto met vierwielaandrijving, de racefiets als een Formule 1-racewagen en de stadsfiets als een gezinsauto. Wanneer je beslist welk type fiets het best bij je past, denk dan aan waar je wilt rijden en met wie. Het is immers veel leuker om samen te rijden als je allemaal het juiste type fiets voor je doeleinden hebt.

Winkel niet voor een bepaalde maat

De meeste mensen weten dat volwassen fietsen meestal in verschillende framematen verkrijgbaar zijn, maar velen weten niet dat fabrikanten framematen verschillend meten. Een 24 inch frame van het ene merk kan heel anders zijn dan een 24 inch frame van een ander merk. Laat je dus door niemand vertellen welke maat fiets je nodig hebt totdat je het merk en model hebt gekozen. Ja, zelfs verschillende modellen van hetzelfde merk hebben verschillende afmetingen voor een bepaalde framemaat.

Hoe belangrijk is de juiste maat? Het is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van uw nieuwe fiets. Stel je voor dat je de verkeerde maat schoenen zou kopen. Ze zouden vrij nutteloos zijn, nietwaar? Het is hetzelfde met fietsen.

Het zal je misschien verbazen dat, wil je maximaal plezier beleven aan het fietsen, tien afmetingen van je fiets tot op de centimeter nauwkeurig moeten kloppen. Niet één, maar tien. En elk model kan in een aantal afmetingen verschillen van een ander model.

Elke fiets heeft een hart en ziel

Het hart en de ziel van elke fiets is het frame. Een superieur frame betekent dat je een fiets hebt waar je met plezier op rijdt. Of je nu een frame wilt dat licht is om gemakkelijker heuvels te beklimmen, stijf voor een verpletterende acceleratie of meegaand voor een comfortabele rit, er is een frame dat precies goed is voor jou. Vier elementen staan centraal bij een geweldig frame: ontwerp, materialen, vakmanschap en testen.

 

Goedkope fietsen hebben goedkope frames. Op het eerste gezicht ziet het ongetrainde oog niet veel verschil, maar wacht maar tot je gaat proefrijden. Je kunt het verschil voelen tussen een kwaliteitsframe en een goedkoop frame, zelfs als je geen ervaring hebt met fietsen. Je kunt het misschien niet uitleggen, maar je voelt het.