Trend Winkelen
Image default
Advertenties

Zo zorg je dat jouw beschadigde haar weer kerngezond wordt!

We doen allemaal ons best om onze haren te verzorgen, maar soms kan het zijn dat we het een beetje overstrekken en het haar beschadigen. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om beschadigd haar te herstellen. In deze blog lees je tips over hoe je beschadigd haar weer gezond maakt en weer laat glanzen als nooit tevoren.

 

Breng olie aan op je haar

Als jouw haar er droog en levenloos uitziet, is het misschien tijd om oliebehandelingen te gebruiken om het haar te hydrateren. Je kunt verschillende oliën gebruiken zoals kokosolie, arganolie of zelfs olijfolie. De olie voedt de hoofdhuid en sluit de haarschubben, wat bijdraagt aan het vochtgehalte van het haar. Je kunt de olie warm maken en aanbrengen op de hoofdhuid en het haar en het gedurende de nacht laten rusten. De volgende ochtend kun je jouw haar normaal wassen.

 

Beperk het gebruik van warmte stylers

We hebben allemaal weleens een bad hair day gehad, dus we reiken naar de styling iron voor wat hulp. Maar als je dit teveel doet, beschadigt dit het haar. Stel de temperatuur van je styling tool bij voorkeur laag in en gebruik het niet te vaak. En als je toch iets meer dan gewoonlijk je haar wilt stijlen of krullen, vergeet dan niet om eerst een heatspray te gebruiken om jouw haar te beschermen.

 

Een goede conditioner maakt een wereld van verschil

Een goede conditioner helpt om de vochtbalans op peil te houden. Conditioner zorgt ervoor dat de haarschubben glad worden, waardoor het haar minder snel breekt en er minder snel klitten ontstaan. Bij het kiezen van een conditioner is het belangrijk om te weten welk soort haar je hebt, omdat verschillende haartypes verschillende verzorging nodig hebben. 

 

Kies de juiste producten

Het gebruik van de juiste haarproducten speelt een grote rol bij het herstellen van beschadigd haar. Let op de ingrediënten om er zeker van te zijn dat de producten zo natuurlijk mogelijk blijven en geen schadelijke stoffen bevatten. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Kerastase producten via Salontopper. Het is ook een goed idee om eens in de zoveel tijd een diep reinigende shampoo te gebruiken om alle build-up en residuen uit het haar te verwijderen.

 

https://www.salontopper.nl