Trend Winkelen
Image default
Overig

Manieren om de opslagcapaciteit van je magazijnen uit te breiden

Opslagcapaciteit in je magazijn is een kostbaar goed. Magazijnbeheerders zijn altijd op zoek naar manieren om hun magazijn opslagcapaciteit te vergroten zonder dat ze geld hoeven uit te geven voor nieuwe gebouwen. Een van de beste manieren om dit te doen is om een verdiepingsvloer te hebben om je magazijnruimte te maximaliseren zonder al te veel geld uit te geven.

Voeg een tussenverdieping toe

Een tussenverdieping zoals die van Begra kan worden gebruikt om pallets, dozen en andere materialen op te slaan. Een opslagfaciliteit kan bijvoorbeeld een bestaand magazijn op de begane grond hebben dat wordt gebruikt om pallets met standaardafmetingen met producten op te slaan. Door een tweede verdieping boven de begane grond te bouwen, kun je veel meer opslagcapaciteit creëren zonder meer ruimte in je gebouw in beslag te nemen of meer ruimte te hoeven kopen. Tussenverdiepingen worden vaak gebruikt voor opslag met een hoge waarde of een groot volume en bieden ook extra ruimte voor apparatuur zoals vorkheftrucks of transportbanden. Ze maken het ook makkelijker voor medewerkers die op de begane grond van je magazijn werken.

Gebruik per vierkante meter

Je kunt je vierkante meters gebruiken om het percentage van je magazijnruimte dat wordt ingenomen door voorraad te berekenen. Afhankelijk van de branche kan je capaciteit variëren van ongeveer 30% tot 90%. Als je momenteel veel vierkante meters gebruikt hebt, zijn er verschillende manieren om dit te optimaliseren. De eerste manier is om verticale ruimte te gebruiken. Denk hierbij aan het op elkaar stapelen van pallets en dozen om alle beschikbare vloeroppervlakte optimaal te benutten. Dit omvat ook het onder een hoek opslaan van items, waardoor er meer goederen in een bepaald gebied passen, terwijl het toch gemakkelijk toegankelijk is wanneer dat nodig is. Door deze methoden op de juiste manier te gebruiken, kan de totale capaciteit van je magazijn met meer dan 25% toenemen.

Profiteer van verticale ruimte

Verticale opslag is efficiënt omdat het gebruik maakt van de ruimte tussen verdiepingen. Dit kan worden gebruikt om items op te slaan die niet in gebruik zijn, of om zware items op te slaan die lagere niveaus van je pand zouden kunnen beschadigen als ze horizontaal zouden worden opgeslagen. De opslag kan elke vorm of afmeting hebben en is gemakkelijk toegankelijk voor personeel met behulp van heftrucks, die ideaal zijn om goederen verticaal of horizontaal over afstanden te vervoeren.

https://www.begra.nl/